“Wijnmakelaarsunie Museum Collection”: de grootste wijncollectie van de Benelux ooit onder de hamer

De Wijnmakelaarsunie, ooit de grootste wijnimporteur van België, is in juni 2018 failliet verklaard. De Wijnmakelaarsunie stond bekend als de Belgische distributeur van iconische wijnhuizen als Leroy, Romanée-Conti en Petrus. Tijdens hun ruim 50-jarige bestaan, bouwde de unie een unieke wijnverzameling op, die zij tentoonstelden in hun wijnkelders in Diepenbeek.

 

Curator Mr. Hubert Berghs vertrouwde de unieke collectie toe aan veilinghuis Troostwijk Auctions. Omwille van het exclusieve karakter van een aantal wijnen werkt Troostwijk  samen met het in wijn gespecialiseerde veilinghuis Winefield’s Auctioneers.

“We zijn al enige maanden met de curator in gesprek”, zegt Diethard Huygen, de betrokken expert van Troostwijk Auctions. “Dat lijkt lang, maar een groot dossier als dit vraagt om een gedegen en professionele voorbereiding. Nu de plannen gereed en afgestemd zijn, kunnen we aan de slag.”

Opbrengst maximaliseren

“Het is altijd triest als een bedrijf om welke reden dan ook de deuren moet sluiten”, aldus Andy Vons, managing director van Troostwijk België. “In dergelijke situaties is het onze rol om de waarde te maximaliseren ten behoeve van de schuldeisers.” Troostwijk Auctions hoort samen met BVA tot TBAuctions, het grootste online veilingplatform van Europa. De totale collectie komt neer op ruim 130.000 flessen. “Met miljoenen bezoeken op de website per maand hebben wij het bereik om die waarde ook werkelijk te maximaliseren.”

Samenwerking tussen Troostwijk Auctions en Winefield’s Auctioneers

Het logistieke centrum van de Wijnmakelaarsunie is enorm en bevat zeer exclusieve wijnen. “Dat was voor ons reden om een gespecialiseerde partner te betrekken bij dit dossier. We zijn ervan overtuigd dat dit het resultaat positief zal beïnvloeden”, zegt Vons.

Winefield’s Auctioneers is een gespecialiseerd wijnveilinghuis met een bewezen trackrecord. Sinds 2006 organiseert zij wijnveilingen vanuit haar eigen vestigingen in Amsterdam en Singapore.

Milan Veld, de oprichter van Winefield’s Auctioneers, is enthousiast over de aanstaande samenwerking. “Wij zijn zeer verheugd om betrokken te zijn bij deze unieke collectie. Ons team van specialisten staat klaar om deze bijzondere flessen passend te beschrijven en te taxeren. We hebben pas het topje van de ijsberg kunnen bewonderen, maar de wijnwereld zal versteld zijn van wat er op de markt komt.”

Meerdere veilingen

Vanaf medio maart zullen er meerdere live en online veilingen worden georganiseerd. Zowel op www.troostwijkauctions.com als op www.winefields.com. De veilingkalender wordt op korte termijn bekendgemaakt.

 

Over TBAuctions

Met de belangrijkste merken Troostwijk Auctions & Valuations en BVA Auctions, is TBAuctions het grootste veilingplatform van Europa. TBAuctions veilt in opdracht van derden roerende en onroerende zaken en realiseert de beste opbrengst in de markt, is snel, veilig en transparant. TBAuctions heeft experts in alle sectoren. www.troostwijkauctions.com en www.bva-auctions.com

Over Winefield’s Auctioneers

Winefield’s Auctioneers is een in wijn gespecialiseerd veilinghuis met veilingen in zowel Azië als Europa en een eigen team van taxateurs en wijnexperts. Winefield’s Auctioneers is in 2006 opgericht door Milan Veld in Amsterdam en veilt sinds 2009 in Singapore. In beide landen bekleed Winefield’s Auctioneers de positie van marktleider. www.winefields.com

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie over Troostwijk Auctions & Valuations en BVA Auctions kunt u contact opnemen met Astrid Dupuis; ad@twocents.be; 0494912657.

 
   

 

Contacteer ons
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Over Troostwijk

Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. 

Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. 

Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar ruim 520.000 kavels voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft lokale sector specialisten door heel Europa en kopers in 137 landen.