Veilingen door heel Nederland: vintage en modern

Nieuwe toekomst voor AC restaurants

Zodra je een Nederlandse autosnelweg opreed, kon je ze niet missen: de AC restaurants. Jumbo nam de keten begin dit jaar over en verbouwt er momenteel een aantal tot La Place restaurant. De inventaris van de resterende AC restaurants wordt  geveild door Troostwijk Auctions & Valuations. Verspreid over het hele land zullen gedurende het jaar een aantal veilingen plaatsvinden. De veiling van AC Nederweert Zuid is gestart op 8 juni. Op 19 juni is de kijkdag in Heusden. De veiling sluit 20 juni a.s.

Een stukje geschiedenis
AC restaurants startte in 1961 in Nederland. Aanvankelijk ging het om restaurants in de binnensteden, maar in de jaren zeventig openden de eerste wegrestaurants onder de naam Albert’s Corner, later afgekort tot AC restaurant.

De (Italiaanse) Autogrill groep, waar AC Restaurants & Hotels sinds 1998 deel van uitmaakte, verkocht zijn belangen in 2016 aan Van der Valk. Op 2 januari dit jaar werd bekend dat supermarktketen Jumbo de AC restaurants overneemt en een aantal ervan ombouwt tot La Place restaurants, dat tevens onderdeel uitmaakt van de Jumbo Groep.

Voor ieder wat wils
Veilingmeester Andrej Pieterson: ‘De overname door Jumbo biedt horecaondernemers en handelaren een uitgelezen kans op een scala aan producten uit de AC restaurants, waaronder machines van zeer recente datum (2016). Maar ook verzamelaars en particulieren zullen zeker enthousiast worden van deze veiling. Van modern tot vintage: er is voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan kwaliteitsmeubelen van Satelliet en Hutten, koffiemachines van WMF, Dyson airblade handdrogers of keukenapparatuur van Hobart.

Daarnaast zijn er ook veel vintage items en decoratiematerialen waaronder lampen en plafondwaaiers Omdat de veilingen door heel Nederland gehouden worden, kan iedereen bieden en hoeft men voor het ophalen van de aankopen niet heel Nederland door.’

Belangstelling uit binnen- en buitenland
Pieterson vervolgt: ‘Ik verwacht ook veel belangstelling buiten Nederland. Zowel uit Europa (België en Frankrijk) als nog verder weg. Waar vroeger veel items uiteindelijk naar Turkije gingen, zie ik nu langzaam een verschuiving naar Noord-Afrika, met name Marokko. Juist met een wereldwijde online veiling kun je snel op dit soort verschuivingen inspelen. Met de beste opbrengst voor de eigenaren als resultaat. En voor de kopers uitstekende items om een horecaonderneming mee op te bouwen of uit te bouwen.’

Over de veiling

  • De online veiling is gestart op 8 juni en sluit op 20 juni 2017
  • De bezichtiging van de veilingitems is op 19  juni i 2017 van 09:00 – 12:00 uur
  • Locatie: Industrieweg 14 - 5256 PN Heusden
  • De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn te bekijken via deze link:

https://www.troostwijkauctions.com/nl/catering-equipment/01-24571/

 

Contacteer ons
Over Troostwijk

Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. 

Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. 

Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar ruim 520.000 kavels voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft lokale sector specialisten door heel Europa en kopers in 137 landen.