Unieke verzameling Italiaanse wijnen te koop

Collectie Limburgse restaurant Dai Cugini

Liefhebbers van ‘La Dolce Vita’ moeten zeker eens een kijkje gaan nemen op de website van veilinghuis Troostwijk. Een uitzonderlijk collectie van ongeveer 6.000 flessen Italiaanse wijn wordt er online te koop aangeboden. Tot 31 maart kan men een bod uitbrengen.

Veilinghuis Troostwijk verklaart: “De wijncollectie is met veel liefde doorheen vele jaren opgebouwd. Daarom is het van groot belang om de verkoop zo professioneel en correct mogelijk te begeleiden.  Dankzij ons internationale klantenbestand kunnen wij bovendien een veel uitgebreider koperspubliek bereiken.”

Blikvangers van de collectie zijn de uitstekende Toscaanse wijnen, waaronder enkele klassieke Chianti’s en Montalcino’s van het wijnhuis Bindi Sergardi. Wie avontuurlijker is ingesteld, vindt misschien zijn gading bij de ‘Pelike’, een uitzonderlijke witte wijn uit Sardinië. ‘Pelike’ verwijst naar een amfora die wijn bevat en die werd gebruikt tijdens ceremonies gedurende de Griekse en Etruskische periode. De druif is de ‘Fiano’; bij ons minder bekend, maar resulterend in een  elegante, zachte en complexe wijn.

Grote investeerders zullen zeker interesse tonen voor deze collectie. Maar ook aan de particuliere liefhebber wordt gedacht. Doordat er heel wat kleinere loten worden uitgeschreven, krijgen ook zij de kans om wijnen uit deze bijzondere verzameling in huis te halen.

De collectie behoorde toe aan het Italiaanse restaurant Dai Cugini uit de omgeving van Hasselt, dat onlangs door nieuwe eigenaars werd overgenomen.

Op 30 maart wordt in Lummen een kijkdag georganiseerd. De dag erna sluit de online verkoping af.

•          Afsluitingsdatum: 31 maart 2017

•          Datum kijkdag: 30 maart 2017

•          Adres kijkdag: Klaverbladstraat 19d 3650 Lummen

•         Meer info: https://www.troostwijkauctions.com/nl/topwijnen/01-24274/ 

Contacteer ons
Ward Vanhee Project Manager, Two cents
Over Troostwijk

Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. 

Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa‚Äôs grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. 

Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar ruim 520.000 kavels voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft lokale sector specialisten door heel Europa en kopers in 137 landen.