Uitzonderlijke juwelencollectie verkocht via Troostwijk

Pronkstuk: unieke ring in 18 karaat witgoud

Op zoek naar een uitzonderlijk juweel? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Troostwijk. Tot en met zondag 5 maart worden 29 unieke stukken online te koop aangeboden. Verkoper is het Zwitserse Diamonds International Auctions, gespecialiseerd in de productie en verkoop van diamanten, edelstenen en luxejuwelen. De waarde van alle juwelen samen wordt op € 750.000 geschat. Het pronkstuk van deze fonkelende collectie is een witgouden ring belegd met in totaal voor 4.88 karaat aan diamanten. 

Fonkelende diamant

Voor de leken: een karaat diamant is niet hetzelfde als een karaat goud. Het karaat goud – in dit geval 18 – geeft de hoeveelheid zuiver goud weer die in een sieraad of object is verwerkt. Bij edelstenen verwijst het karaat naar het gewicht, waarbij 1 karaat staat voor 0,2 gram. Het gemiddelde totale karaatgewicht van een diamanten verlovingsring ligt net boven de 1 karaat. Deze bijzondere diamanten ring sprankelt dus een pak meer.

Hoe minder kleur, hoe waardevoller

De kwaliteit en de prijs van een diamant worden echter niet enkel door het karaat bepaald. Ook de helderheid, de slijpkwaliteit en de kleurgraad spelen een belangrijke rol. Een zuivere diamant is kleurloos. Meestal geldt dan ook; hoe minder kleur, hoe zuiverder, dus hoe waardevoller. In dit geval hebben we te maken met een “kleur D”, de fijnste, zeldzaamste en meest kleurloze variant.

De “cushion cut”: adembenemende schittering

Deze diamant is bovendien geslepen volgens de “cushion cut”, een tijdloze en elegante geometrische vorm met afgeronde hoeken en grote facetten. Daardoor krijgt de steen een adembenemende schittering, zeker bij een verfijnd geslepen diamant met een bijzonder hoge zuiverheidsgraad.

Waarom Troostwijk?

Waarom DIA, één van de grootste verkopers van diamanten wereldwijd, voor Troostwijk kiest, is eenvoudig te verklaren. Zij doen hun voordeel met het indrukwekkend internationaal klantenbestand van het grootste industriële veilinghuis van Europa. Bovendien heeft Troostwijk heel wat ervaring met juwelen en edelstenen. Zo werd in het verleden onder meer een buitengewone collectie topazen verkocht. Maar ook andere luxegoederen komen bij Troostwijk aan bod. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige Mercedes-Benz SRL McLaren Roadster, één van de meest exclusieve supersportwagens op de markt. Op dit moment kan men ook bieden op verschillende klassieke Porsche 911’s.

Geïnteresseerde kopers genieten dan weer van een uniek aanbod en een buitengewone service. Liefhebbers van blinkende, tijdloze klasse weten dus waarheen gesurft.

•          Afsluitingsdatum: 5 maart 2017

•          Bezichtiging: In Antwerpen - op afspraak

Meer info: https://www.troostwijkauctions.com/nl/bijoux-de-luxe/01-24168/?s=juwelen

Contacteer ons
Ward Vanhee Two cents
Over Troostwijk

Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. 

Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa‚Äôs grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. 

Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar ruim 520.000 kavels voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft lokale sector specialisten door heel Europa en kopers in 137 landen.