Troostwijk stelt zijn unieke service voor op Agribex

Troostwijk stelt zijn unieke service voor op Agribex

Van dinsdag 3 tot zondag 8 december vindt de volgende editie van Agribex plaats. Agribex is de grootste professionele indoorbeurs voor akkerbouw, veeteelt en groenvoorziening in België. De bezoeker vindt er voornamelijk producenten en verdelers van verschillende landbouwmachines, maar ook veilinghuis Troostwijk heeft er voor de 3e keer op rij een stand voorzien om er zijn unieke service in de agrisector toe te lichten. Troostwijk biedt de agribedrijven namelijk de mogelijkheid om machines te kopen en te verkopen en informeert over de trends, ontwikkelingen en de optimalisatie van het veilingproces.

Troostwijk organiseert elke maand een nieuwe agriveiling. “Dit is de ideale manier voor bedrijven om eenvoudig materiaal te verkopen en zo ruimte te creëren voor nieuwe investeringen. Dat wij elke maand die mogelijkheid bieden, is voor veel bedrijven handig. Daarnaast is het ook een uitstekende kans om gebruikte machines aan te kopen”, zegt Peter Lechat, Sales Manager agri en grondverzet. Zo helpt Troostwijk bedrijven onder andere om overstock te liquideren en helpt bij overnames waarbij er overtollige machines zijn. Ook wanneer men een machine(park) wenst te vervangen is veilen een goede optie.

Groot afzetplatform

“Vaak proberen mensen eerst zelf de machines te verkopen, maar dat verloopt soms moeizaam. Met ons groot afzetplatform lukt het wel, want Troostwijk heeft kopers in meer dan 120 landen. Ook ons totaalpakket is een grote hulp. Zo brengt de klant de machines naar één van onze locaties, maar vanaf dan nemen wij al het werk uit handen. Dit neemt een enorme druk weg bij de verkoper”, zegt Peter Lechat. Via het grote afzetplatform met internationaal bereik komen er voor de agriveilingen biedingen uit meer dan 40 landen. “Het aantal pageviews wisselt sterk per veiling, afhankelijk van het aantal kavels en het type machines in de veiling. Maar we realiseren zeker meer dan 100.000 pageviews per veiling, met soms uitschieters naar 500.000”, zegt Peter Lechat.

Een agrisector in volle evolutie

“Bij Troostwijk zien we dat de agrisector volop in beweging is en het goed gaat met de sector. Wat onze dienst binnen de agriwereld betreft, wordt de concurrentie steeds groter. Er zijn meer veilinghuizen dan ooit. Wij merken ook vooral dat de afzetmarkt in het buitenland voor de agrisector steeds belangrijker en interessanter wordt. jjjZeker het Oostblok, Afrika en Azië”, zegt Peter Lechat. Over alle sectoren heen behandelt Troostwijk Belgie 30% meer projecten dan vorig jaar. Specifiek binnen de agrisector is er in de eerste drie kwartalen van 2019 ten opzichte van vorig jaar, een lichte stijging merkbaar in het aantal veilingen, maar een forse toename van het aantal verkopers en grotere veilingen met meer volume. “In die periode zijn er 14% meer agrikavels verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. De veilingomzet steeg met meer dan 60%”, vult Peter Lechat aan.

Optimalisatie van het veilingproces

Een online veilinghuis als Troostwijk is in constante evolutie om de ontwikkelingen in de sector bij te houden en een unieke service aan te kunnen bieden. “We experimenteren constant met andere markten, met nieuwe manieren van veilingen opstarten en afsluiten en met de kijkdagen. In Deinze transformeren we nu bijvoorbeeld een deel van onze loods in een echte fotostudio met professionele belichting en achtergrond voor de machines, wat de resultaten van de biedingen ten goede zal komen. Daarnaast is het veilingproces geoptimaliseerd met slimmere startprijzen en betere marketing. Dit alles zorgt voor een fors hogere conversie dan vorig jaar”, zegt Peter Lechat. Troostwijk werkt bovendien niet enkel aan de optimalisatie van het veilingproces zelf, maar zet ook volop in op extra marketing en saleskrachten om niet enkel de sterke positie in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen te behouden, maar ook om de markt in Wallonië en Limburg verder uit te bouwen.

Troostwijk op Agribex

Van 3 tot 8 december voorziet Troostwijk een stand met schermen waarop de bezoeker de lopende agri en grondverzet veilingen kan volgen. Ook zijn er computers aanwezig zodat geïnteresseerde (ver)kopers zich samen met Troostwijk kunnen aanmelden op de website en het proces samen kunnen doorlopen. Troostwijk voorziet bovendien voldoende personeel om iedereen te woord te kunnen staan. Zo kan de bezoeker er spreken met de accountmanagers uit de verschillende regio’s, de personen die de kavels ter plaatse schrijven en echte experts zijn op het vlak van machines, interne accountmanagers die het veilingproces goed kunnen toelichten, een boekhoudkundige die vaak contact heeft met de opdrachtgevers en iemand van de aftersales.

Praktisch

Astrid Dupuis Project Manager, Two cents

 

Over Troostwijk

Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. 

Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. 

Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar ruim 520.000 kavels voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft lokale sector specialisten door heel Europa en kopers in 137 landen.