Troostwijk nominee voor Trends Gazellen in Antwerpen

Troostwijk nominee voor Trends Gazellen in Antwerpen

Dit jaar vindt voor de 17e keer op rij de uitreiking van Trends Gazellen plaats. Enkel snelgroeiende bedrijven die een positieve invloed op het economische klimaat in hun omgeving hebben, maken deel uit van de selectie. Troostwijk Veilingen sleepte dit jaar een nominatie voor Trends Gazellen Ambassadeur 2018 in de wacht.

Harde groeicijfers

De genomineerde bedrijven zijn sterk competitief en vervullen een voorbeeldfunctie op vlak van innovatie en creatie van werkgelegenheid. De nominatie beloont het jarenlange harde werken van bedrijven. Maar een Trends Gazelle word je niet zomaar, buikgevoel of vlotte verkooppraatjes komen hier niet aan te pas. Enkel harde cijfers spelen een doorslaggevende rol bij de selectie. De groei in omzet, personeel en cashflow worden hierbij in acht genomen.

Troostwijk genomineerd voor Antwerpen

Troostwijk Veilingen is dit jaar één van de kanshebbers om Trends Gazellen Ambassadeur te worden. Het bedrijf organiseert industriële veilingen via hun online platform. “Wij zijn ervan overtuigd dat alles waarde heeft. Maar je moet erin slagen om die waarde te vinden, te herkennen en er voordeel uit te halen. Dat is nu exact wat wij doen. Wij vinden die waarde, adviseren onze opdrachtgevers en zijn zo uitgegroeid tot Europa’s grootste B2B-veilinghuis, met een groot internationaal koperspubliek”, verklaart Troostwijk Veilingen. Troostwijk adviseert en assisteert bedrijven die reorganiseren, herinvesteren of productielocaties samenvoegen en zo een surplus aan goederen hebben. Ook zaakvoerders die met pensioen gaan en hun goederen een nieuw leven willen schenken, kunnen een beroep doen op de diensten van Troostwijk. Met de hulp van Troostwijk kunnen ondernemingen flexibeler inspringen op nieuwe situaties in de markt.

Het bedrijf heeft de afgelopen decennia heel wat bereikt. Op dit moment werken er 33 mensen bij Troostwijk Veilingen in België, die ongeveer 360 online veilingen per jaar organiseren. Er gaan elk jaar meer dan 70.000 partijen over de toonbank voor een totale waarde van bijna € 40 miljoen (excl. BTW). In de 40 jaar dat Troostwijk actief is in België, realiseerden ze al meer dan 4.000 veilingen, waarvan meer dan 3.000 online veilingen in de laatste 10 jaar.

“De ambitie van Troostwijk stopt hier niet. We willen onze positie als marktleider behouden en de groei voortzetten”, verklaart Troostwijk Veilingen. Op 7 maart 2018 weten we of Troostwijk de begeerde titel in de wacht sleept.

Selectie van de Trends Gazellen

De groei van de ondernemingen wordt over een periode van vijf jaar bekeken. Om kans te maken op de begeerde titel, moet het bedrijf ook minstens 20 nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd hebben sinds hun oprichting. Voor kleine bedrijven volstaan echter tien nieuwe jobs. De ondernemingen worden in drie verschillende categorieën opgesplitst: kleine, middelgrote en grote bedrijven. Per categorie worden de Trends Gazellen eerst per provincie gelauwerd en nadien vloeien hier ook de nationale Trends Gazellen uit voort. Het bedrijf dat het beste scoort op de verschillende criteria, draagt een jaar lang de titel van Trends Gazellen Ambassadeur. Maar ook de andere bedrijven worden niet zomaar met lege handen naar huis gestuurd. Zij ontvangen het gewaardeerde diploma van genomineerde Trends Gazelle 2018.

 

Contacteer ons
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Over Troostwijk

Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. 

Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa‚Äôs grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. 

Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar ruim 520.000 kavels voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft lokale sector specialisten door heel Europa en kopers in 137 landen.