Troostwijk digitaliseert veilingsector

Dankzij de Troostwijk-applicatie kan een opdrachtgever een veiling flexibel en op eigen tempo voorbereiden. Hij introduceert de specificaties van de goederen in de app wanneer dit het beste in de planning past, zonder dat een Troostwijk site manager hiervoor op een welbepaald moment langskomt. De app spaart zo tijd en kosten uit en vereenvoudigt aanzienlijk het leven van opdrachtgevers uit zowel de bouw- en grondverzetsector als de landbouw- en tuinbouwsector. Deze tool is bovendien uniek in de veilingwereld in België.

Flexibel werken

Dankzij de applicatie moet de site manager van Troostwijk niet meer langskomen om de machines en goederen te fotograferen en in te schrijven en kan de opdrachtgever zijn eigen deadlines opstellen. “We voeren de goederen in wanneer we hier zelf tijd voor hebben. Dit is erg flexibel werken. De voorbereiding verloopt zeer vlot, waardoor de veiling sneller van start kan gaan en we korter op de bal kunnen spelen. De goederen kunnen zo ook tot een paar dagen voor de kijkdag naar het depot gevoerd worden”, zegt Jan De Muynck van UCE Trading, die dit jaar voor de derde keer met de app werkt. De opdrachtgever betaalt daarnaast geen kosten voor een site manager om de goederen in te schrijven en heeft een duidelijk overzicht van de ingevoerde loten en goederen bij de hand.

Gebruiksvriendelijk

Een iPad volstaat om de applicatie te downloaden en een login op te vragen. Opdrachtgevers met wie Troostwijk vaker veilingen organiseert, ontvangen probleemloos een account. Ook nieuwe klanten die terugkerende veilingen met meerdere loten willen organiseren, kunnen met de tool werken. “Vroeger vulden we de specificiaties van de goederen in een Excel-document in, nu kan dit zeer eenvoudig rechstreeks in de app”, zegt De Muynck. Met de iPad kan men zich overigens zeer eenvoudig verplaatsen in de loods, wat een stuk handiger werken is dan op een laptop of vaststaande computer.

Troostwijk begeleidt

Troostwijk maakt de opdrachtgever wegwijs in het gebruik van de app en geeft tips over de beste invalshoeken om de goederen te fotograferen. Alle informatie wordt nogmaals gecontroleerd voor het online geplaatst wordt en de vertalingen worden verzorgd. Ook de waardeschatting van de goederen verloopt in samenpraak omwille van de jarenlange expertise. Tijdens de voorbereiding blijft Troostwijk ook beschikbaar voor de nodige begeleiding. Het veilinghuis voert ook regelmatig updates door om de app steeds verder te optimaliseren.

Uniek in de sector

Momenteel is Troostwijk het enige veilinghuis in België dat een online applicatie ter beschikking heeft. Het veilinghuis merkt dat de vraag naar eenvoudige methodes om een verkoop voor te bereiden stijgt en de app vaker gebruikt wordt. Zo werkt UCE Trading voor de derde keer dit jaar met de app om een veiling van grondverzetmachines voor de landbouw- en bouwsector voor te bereiden. Het gaat hierbij om een uitgebreid gamma aan graafmachines, wielladers, asfaltmachines, dumpers en nieuwe uitrustingsstukken voor graafmachines. Deze veiling loopt tot nog tot 3 juli. “Ook in Wallonië starten we nu een samenwerking met een autohandelaar die om de zes weken een veiling organiseert. De applicatie maakt de voorbereiding voor beide partijen een pak eenvoudiger”, zegt Troostwijk.

Contacteer ons
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Astrid Dupuis Project Manager, Two cents
Over Troostwijk

Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. 

Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. 

Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar ruim 520.000 kavels voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft lokale sector specialisten door heel Europa en kopers in 137 landen.