Kasteel Doeveren te koop

Kasteel Doeveren te koop

Troostwijk Real Estate verkoopt charmant landhuis online

In de West-Vlaamse gemeente Oostkamp staat een heel bijzonder gebouw te koop.  Geïnteresseerde kopers kunnen op de website van Troostwijk nog tot 27 november een bod uitbrengen op het historische Kasteel Doeveren. ​

Royale oppervlakte

Dit prachtige kasteel wordt omgeven door een park met grote vijver en een royale oprit. De totale grondoppervlakte bedraagt niet minder dan 28.143m². De oppervlakte van de gelijkvloerse verdieping bedraagt 160m², met onder meer de inkom, woonkamer met authentieke plankenvloer én de gezellige – weliswaar niet vergunde – orangerie die uitkijkt over het park. De eerste verdieping strekt zich uit over 112 m² en telt vijf kamers, waaronder één slaapkamer met badkamer.

Terug naar de 18e eeuw

De site wordt in de 18e eeuw voor het eerst weergegeven op de Kabinetskaart der Oostenrijkse Nederlanden, op initiatief van Graaf de Ferraris. Via erfenis komt de site in 1922 in handen van de familie Arents de Beerteghem en vanaf het midden van de 20ste in die van de familie Janssens de Bisthoven. 

Op het einde van de 20ste eeuw werd het landhuis verkocht aan de Dienst Toerisme van Brugge die grote renovatiewerken uitvoerden. Toch zijn er heel wat typische elementen intact gebleven, bijvoorbeeld de karakteristieke 18de-eeuwse rondboogvensters op de eerste verdieping.

Status als natuurgebied

Het domein is opgenomen in de lijst van onroerend erfgoed en is gelegen in een natuurgebied, met bestemming als privéwoonst. Kort gezegd betekent dit dat er enkel instandhoudingswerken mogen gebeuren en dat de oorspronkelijke functie van het gebouw behouden moet blijven. Uitbreidingen behoren dus niet tot de mogelijkheden.

“Het is een schitterend domein”, licht de afgevaardigde van Troostwijk Real Estate toe. “Wij zijn dan ook vereerd om het dankzij een online verkoop nieuw leven te mogen inblazen. Uiteraard moeten kopers wel rekening houden met de historische waarde van het gebouw en met de status als onroerend erfgoed.” 

Het aangeboden onroerend goed hangt af van het faillissement NV Merging investments, failliet verklaard door de rechtbank van koophandel te Brugge in maart 2016. Als curator werd de Brugse advocaat Alex Vrombaut aangesteld.

Een online bod uitbrengen kan via Troostwijk op https://www.troostwijk.be/vastgoed

De startprijs voor het online bieden werd bepaald op € 325.000.

Praktische info:

• Afsluitingsdatum: 27 november 2017 16:00 CET 

• Bezichtigen: Op afspraak                     

Adres: Sijslostraat 194, 8020 Oostkamp  

Meer info: klik hier

Over Troostwijk Real Estate:

Troostwijk Real Estate is het enige veilinghuis in België dat verkopingen van onroerend goed online en bij opbod organiseert. 97% van de verkopingen wordt succesvol afgerond. Bovendien komen deze binnen de 6 weken tot stand. Troostwijk Real Estate is een afdeling van Troostwijk Veilingen, het grootste industriële veilinghuis van Europa, met kantoren in de voornaamste Europese landen.

Contacteer ons
Ward Vanhee Project Manager, Two cents
Ward Vanhee Project Manager, Two cents
Over Troostwijk

Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. 

Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. 

Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar ruim 520.000 kavels voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft lokale sector specialisten door heel Europa en kopers in 137 landen.