Drukkerij Corelio Printing gaat onder de hamer

Drukkerij Corelio Printing gaat onder de hamer

Na de recente faillissementen van winkelketen Coolcat, erotiekketen Pabo en reiskantoor Thomas Cook, is Troostwijk Veilingen aangesteld om de activa van Corelio Printing, één van de grootste drukkerijen van de Benelux, te verkopen. Eind augustus is het bedrijf officieel failliet verklaard. Troostwijk gaat vanaf volgende week op zoek naar een nieuwe bestemming voor de recente druklijnen en ander waardevol materiaal. Meer bepaald de verkoop van complete druklijnen in perfecte staat vormt een buitenkans voor andere drukkerijen en gelijkaardige bedrijven. Tot 5 december kan iedereen online meebieden op de verschillende loten. 

Corelio Printing in Erpe-Mere, onderdeel van de Circle Media Group, werd op 23 augustus officieel failliet verklaard. De drukkerij was gespecialiseerd in het drukken van tijdschriften, magazines, kranten, huis-aan-huisbladen, catalogi, stripverhalen en brochures voor grote Belgische, Nederlandse en Franse uitgeverijen.  

Waardevol en uitgebreid aanbod 

Troostwijk veilingen is verantwoordelijk voor de veiling van de activa van Corelio. “Het gaat om een uitgebreid en groot aanbod aan waardevol materiaal uit de vestiging in Erpe-Mere waarvoor we vanaf eind volgende week op zoek gaan naar een tweede leven. Het gaat voornamelijk om een aantal recente druklijnen, offset printmachines, inbindmachines, een 10-kleurenpers en ander interessant materiaal voor zowel andere drukkerijen als bedrijven met gelijkaardige activiteiten als Corelio Printing”, zegt Koen Grysolle, manager Experten & Site managers. Momenteel inventariseert Troostwijk al het materiaal en wordt alles in verschillende loten onderverdeeld. Vanaf dinsdag 12 november om 17u opent de veiling online. Bieden kan nog tot 5 december. Op 3 december kan iedereen de goederen in Erpe-Mere bezichtigen tijdens de kijkdag. 

Internationale campagne 

De grafische industrie staat al enige tijd onder druk, waarbij er tegelijk in die sector ook een consolidatieslag gaande is. “Onder andere door de komst van het internet is de sector de afgelopen jaren achteruitgegaan. Gezien de recente faillissementen van drukkerijen als Helio in Charleroi en het feit dat er in België weinig drukkerijen overblijven, mikken we vooral op internationale aandacht voor deze unieke veiling. Dankzij onze jarenlange expertise kunnen we ook voor Corelio Printing de juiste internationale kopers bereiken. We zetten zo volop in op een internationale publiciteitscampagne gericht op buitenlandse kopers. We stellen alles in het werk om voor Corelio de best mogelijke opbrengst te behalen”, aldus Koen Grysolle. In 2019 organiseerde Troostwijk de verkoop van verschillende spraakmakende faillissementen. “Helaas zien we de laatste tijd te vaak dat veel bedrijven het op dit moment niet redden”.  

Praktisch 

  • Start van de online veiling: 12/11/2019 om 17u 
  • Einde van de online veiling: 05/12/2019 vanaf 14u 
  • Kijkdag: 03/12/2019 tussen 9u en 16u 
  • Ophaaldag: 12/12/2019 tussen 9u en 16u 
  • Adres: Keerstraat 10, 9420 Erpe-Mere 
Astrid Dupuis Senior Project Manager, Two cents

 

Over Troostwijk

Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. 

Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa’s grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. 

Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar ruim 520.000 kavels voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft lokale sector specialisten door heel Europa en kopers in 137 landen.