Drie uitzonderlijke Flandria boten te koop

Buitenlandse interesse verwacht voor Antwerpse klassiekers

Veilinghuis Troostwijk biedt zee- en bootliefhebbers de kans om het roer van een unieke Flandria cruiseboot over te nemen. Drie uitzonderlijke boten worden tot 21 november online te koop aangeboden op de website van Troostwijk.

Flandria is een Antwerpse rederij die elke dag toeristische rondvaarten verzorgt, zowel in de haven van Antwerpen als op de Schelde. “Elke Flandria-boot vertelt een eigen verhaal. Bij iedere rondvaart bezorgen ze de passagiers een unieke beleving. Ze zijn uitgegroeid tot echte Antwerpse klassiekers. De boten hebben mee de geschiedenis van de Antwerpse haven en de Schelde vormgegeven”, verklaart veilinghuis Troostwijk. 

Geïnteresseerden hebben de keuze uit drie verschillende modellen: Flandria 1, Flandria 16 en Flandria 18. Flandria 1 is gebouwd in 1964, is uitgerust met een elektrisch aangedreven boegschroefmotor en meet 30 meter lang op 6 meter breed. De Flandria 16 is de grootste en de oudste van de drie. Ze is gebouwd in 1951, uitgerust met een elektrisch aangedreven boegschroefmotor en meet 60 meter lang op 9 meter breed. Plaats genoeg alvast in deze boot, met een capaciteit van 250 passagiers. De Flandria 18 is gebouwd in 1964 en meet 35 meter lang op 7 meter breed. Aan boord kunnen 300 passagiers van een ontspannende dagtocht genieten. 

Veilinghuis Troostwijk vermoedt dat niet enkel Belgische kopers interesse zullen hebben, maar er vooral veel aandacht van buiten de landsgrenzen zal komen. Dankzij hun internationale klantenbestand kan Troostwijk een uitgebreid koperspubliek bereiken. De vaartuigen worden momenteel geëxploiteerd door Brabo, een Europese onderneming gespecialiseerd in het beloodsen van schepen binnen de haven en het meren en ontmeren van zeeschepen. 

Praktische info:

• Afsluitingsdatum: 21 november 2017 14:00 CET 

• Bezichtiging op afspraak:Noorderlaan 21, Haven 28, 2030 Antwerpen

Meer info: klik hier

Contacteer ons
Ward Vanhee Project Manager, Two cents
Ward Vanhee Project Manager, Two cents
Over Troostwijk

Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. 

Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa‚Äôs grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. 

Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar ruim 520.000 kavels voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft lokale sector specialisten door heel Europa en kopers in 137 landen.