Bijzondere brouwerij Oroboros sluit haar deuren

In Leiden en omstreken vonden de speciaalbieren van bierbrouwerij Oroboros gretig aftrek. Naast amberwit werden ook seizoensbieren gebrouwen, alle gestoeld op het circulogisch principe van optimale benutting van elke grondstof. Nu de brouwerij definitief haar deuren sluit, komt voor brouwers in binnen- en buitenland een robuuste, professionele en goed uitgeruste installatie binnen handbereik waarmee verder uitgebreid en/of geprofessionaliseerd kan worden. Vanaf 9 april a.s. kan er online geboden worden op alle items. De kijkdag vindt plaats in Leiden op 19 april van 9 tot 12 uur. De veiling sluit 23 april.

Circulogisch brouwen

Andrej Pieterson, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen zegt: "Tegenwoordig heeft vrijwel elke zichzelf respecterende stad wel een eigen brouwerij. Oroboros vormde hier geen uitzondering op, maar was met haar circulogisch brouwproces wel uniek."

Bij de productie van bier wordt het meeste van de graankorrel niet gebruikt. Het zijn voornamelijk de suikers en aroma's die tijdens het brouwen in het bier belanden. Zonde om de rest van dit mooie product niet te benutten, dacht microbioloog en oprichter van Oroboros Ramon Bril. Hij slaagde erin het als voedingsbodem te gebruiken voor meerdere paddenstoelensoorten. Met name de oesterzwammenfamilie doet het er erg goed. Als de zwammen helemaal uitgegroeid zijn, is alleen nog een hele zachte compost van de granen over. Perfect om weer terug over het graanveld uit te strooien. En zo is de cirkel rond: circulogisch dus.

De brouwerij is genoemd naar de Oroboros, een hagedis die zichzelf in zijn staart bijt. "Dit is al millennia het symbool voor eeuwigheid en illustreert dus perfect het circulogisch brouwproces", zo vertelt Ramon. "Brouwers uit binnen- en buitenland toonden veel interesse in onze manier van brouwen. Zelfs uit China is men zich komen verdiepen in ons brouwproces. Op het LIB, hét speciaalbier festival van Nederland, trokken we niet alleen met ons bier maar ook met mijn nieuwe project, de zogenaamde huiskipjes, veel belangstelling. Dit zijn speciaal gefokte tamme kippetjes die graag geaaid willen worden en daarom uitermate geschikt zijn als huisdier."

Over de veiling

De online veiling is 9 april gestart en sluit op 23 april 2018

De bezichtiging van de veilingitems vindt plaats op 19 april van 09:00  – 12:00 uur

Locatie: Citrusweg 10 - 2321 KD Leiden

De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn te bekijken via deze link:

https://www.troostwijkauctions.com/nl/brewery-(beer)-2016/01-26414/

Contacteer ons
Astrid Dupuis Two cents
Astrid Dupuis Two cents
Over Troostwijk

Troostwijk Veilingen vindt dat alles waarde heeft. 

Bij het bedrijf draait het om het vinden, herkennen en verzilveren van die waarde, vaak via online veilingen maar ook via tenders en onderhandse verkooptrajecten. Het bedrijf taxeert, adviseert en is Europa‚Äôs grootste business to business veilinghuis met wereldwijd bereik. Online veilen is volgens het bedrijf een uitstekend en objectief verkoopkanaal. Troostwijk Veilingen realiseert de beste opbrengst in de markt en is daarnaast snel, veilig en transparant. 

Waarde draait bovendien om mensen. Respect en duurzaamheid staan daarom hoog in het vaandel. Volgens Troostwijk Veilingen verdient elk product een langer leven dan bij de eerste eigenaar. Troostwijk Veilingen veilt per jaar ruim 520.000 kavels voor bedrijven uit onder meer de sectoren: agrarisch, food, metaal, bouw, grondverzet en transport & logistiek. Het bedrijf heeft lokale sector specialisten door heel Europa en kopers in 137 landen.